Met pijn in mijn hart neem ik afscheid!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik moet jullie eerlijk zeggen dat het voor mij niet meevalt om mijn laatste verhaal te schrijven. Mijn hoofd zit nog zo vol met alle indrukken en emoties, dat het moeilijk maakt om alles op te schrijven.
 
Een van mijn laatste avonden op MoP  heb ik pizza getrakteerd in mijn huisje. De kinderen vonden het geweldig. ’s Middags heb ik ze een foldertje laten zien, zodat ze konden kiezen welke pizza ze het liefste wilde eten. Ik was de enige die een kleine wilde, de kinderen wilden allemaal een grote pizza  zeiden ze. Het is ongelooflijk dat je hier in een communie leeft waar geen luxe is, maar je  wel even een “pizzabakker” kunt  bellen om langs te komen en pizza’s te bezorgen. Toen ik dit de eerste keer hoorde kon ik het bijna niet geloven. De kinderen hebben echt zitten smullen. Wat over was ging weer in de doos voor de volgende dag. Dat waren hele tevreden, blije koppies!
 
Vrijdagochtend hebben we met de kleintjes koekjes versierd met glazuur en snoepjes. In de meeste gevallen hebben de snoepjes de koekjes niet gehaald. Echt lachen hoe ze die snoepjes snel in hun mond deden.
 
’s Middags had ik afscheid met de staf van MoP. Ze hadden een heel buffet gemaakt en hebben een afscheidswoordje gehouden. Ik geloof dat ze mij binnen 2 seconden al aan het huilen hadden. Ik kreeg een mooie  rozenkrans van de priester en een oorkonde van MoP. Het was heel gezellig en ze hadden er veel werk van gemaakt.
 
Na het buffet had ik een afscheidsfeestje  van de kinderen en de huismoeders. Ze hadden zich allemaal verzameld in de grote hal. De kinderen hebben gedanst en gezongen, het was zo leuk om te zien. Wij hebben die middag de uitslag van de kleurwedstrijd bekent gemaakt. Ik geloof dat sommigen kinderen het er niet helemaal mee eens waren, maar je moet een keuze maken. Ik had wel stiekem de jury ingefluisterd of Sandile, de verstandelijk gehandicapte jongen uit mijn huisje, een voetbal kon krijgen als troostprijs. Hij had uren aandachtig aan zijn tekening gewerkt en wij vonden allemaal dat hij die voetbal echt verdient had. Daarna hebben we nog stoelendans gedaan als afsluiting. Het was zo’n herrie in die hal en eigenlijk ook een aardige chaos. Toen vroeg Francis, mijn huisgenoot, of ik op een stoel in het midden wilde gaan zitten. Mijn huismoeder en kinderen moesten om mij heen gaan staan. Ik kreeg het behoorlijk warm. Wat ik helemaal niet wist was dat Francis met wat hulp van de andere vrijwilligers  een afscheidsboek voor mij had geregeld. De kinderen uit mijn huisje hebben het mij aangeboden. Weer dikke tranen natuurlijk. Ze hadden mij niet blijer kunnen maken. Ik ben Francis nog elke dag dankbaar dat ze dit voor mij heeft gedaan. Ik weet nu ook dat het geen makkelijke klus was. Er gaat bijna geen dag voorbij dat ik het niet inkijk en het is ook erg leuk om aan andere mensen te laten zien. Dit is een heel uniek en waardevol cadeau!!
 
Vrijdagavond zijn we gezellig met alle vrijwilligers en Deon, onze chauffeur uit eten geweest. Het was een hele gezellige avond en een mooie afsluiting.
 
Zaterdagochtend ben ik vroeg opgestaan om ruim de tijd te hebben  om afscheid te nemen van iedereen. Achteraf ben ik zo blij dat ik dit zo goed gepland had. Eigenlijk had ik niet alleen met ”mijn” kinderen en huismoeder een goed contact, maar ook met de andere  mensen op MoP. Ik ben alle huizen rustig afgegaan om uitgebreid gedag te zeggen. Ik moet zeggen dat dat absoluut niet meeviel. Ik heb me hier vanaf de eerste seconde thuis gevoeld en mede dankzij deze warme mensen heb ik een onvergetelijke mooie tijd hier gehad. Ik heb dan ook hele mooie woorden meegekregen die ik zal koesteren. Als laatste heb ik afscheid moeten nemen van Sane. Ik heb nog gezellig wat met haar gedronken en foto’s met haar gemaakt. Hier zag ik echt als een berg tegenop. Van een baby zoals Sisanda afscheid nemen,  is heel moeilijk. Het liefst zou ik haar mee nemen, maar zij zal mij niet missen daar is ze nog veel te klein voor.  Maar van zo’n meisje zoals Sane, 14 jaar oud, is het  eigenlijk  veel moeilijker. Ik heb het er ook heel open met haar over gehad. Zij moet iedere keer afscheid nemen van mensen waar ze een band mee heeft opgebouwd. Dat moet voor haar en de andere kinderen toch ook heel zwaar zijn.  Dit meisje was mooi van buiten en mooi van binnen. Altijd had ze oog voor haar gehandicapte broertje. Zo lief was ze!!! Na onze” fotosessie” hield ze mij  stevig vast om mijn middel. Ik wist dat het uur van de waarheid naderde en we afscheid moesten nemen. Ik heb haar beloofd dat we niet echt afscheid nemen, maar dat ik haar altijd mee zal dragen in mijn hart. Daarna ben ik  naar binnen gelopen om even  uit te huilen.  Dit was zonder twijfel een van de moeilijkste momenten uit mijn leven. Nu ik dit schrijf krijg ik weer tranen in mijn ogen. Ik denk dan ook met heel veel liefde aan Sane terug!!
 
Daarna met zijn allen in de bus bij Deon die mij naar het vliegveld in Durban zou brengen. Alle vrijwilligers wilden mee om mij uit te zwaaien, zo lief van ze! Deon had een tafel besproken in een restaurant op het vliegveld om met z’n allen het Nederlands Elftal te kijken. Heel gezellig was dat. Ik zou alleen de eerste helft kunnen kijken, maar toen we in de rust mijn koffer ingecheckt hadden en  zagen dat ik vertraging had ben ik weer mee terug gegaan om de wedstrijd af te kijken. Na afloop van de wedstrijd  moest ik afscheid nemen van de andere vrijwilligers.  Het was heel moeilijk. Samen heb ik met Francis, Marjolein, Annemiek en Merel een geweldige tijd gehad. Vooral met Francis heb ik veel gelachen en gehuild. Heel bijzonder  denk ik voor twee mensen die elkaar totaal niet kenden en  ook nog eens een  behoorlijk leeftijdsverschil hebben. Ik kijk er met veel  liefde op terug.  Toen moest ik echt afscheid nemen van mijn geweldige avontuur!
 
Afscheid nemen van – Een prachtig land
                                         Liefdevolle  mensen
                                         De armoede
                                         De zang
                                         De geur
                                         De kleuren
                                         De tegenstrijdigheden
                                         De kinderen van de straat
                                         De intense omhelzingen
                                         De sporen van HIV AIDS en TB
 
Mijn lange  reis naar Nederland kon  beginnen. Op Schiphol kreeg ik een warm onthaal van mijn gezin en familie. Ze hadden veel  bekijks met een groot spandoek en T shirts met foto erop. Daarna zijn we naar vrienden gegaan. Esther had samen met Jonne  een heel buffet gemaakt met lekkere hapjes speciaal voor mijn thuiskomst, heel  lief! Heel gezellig was dat om op mijn gemak even bij te kletsen.  Esther en Nico, nog ontzettend bedankt!
 
Helaas kreeg ik donderdag 24 juni het bericht dat Amahle is overleden. Ik heb het er erg  moeilijk mee. Voordat ik naar MoP ging had ik al over haar gelezen dat het een heel ziek kindje was. Ze zou in juli 2 jaar zijn geworden, maar zag er uit als een baby. Het was het eerste kindje op MoP die ik op schoot had.  Ze had HIV en TB. Loraine haar huismoeder was  heel lief voor haar. Ik sta samen met hun op een foto op mijn weblog die jullie waarschijnlijk gezien hebben. Loraine en ik zitten naast elkaar in het ziekenhuis de kinderen, waaronder Amahle, de fles te geven. Helaas heeft Amahle een kort en moeilijk leventje gehad. 

Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor de reacties, smsjes, mailtjes, telefoontjes, of donaties!
In het bijzonder wil ik Ton  bedanken voor mijn vlucht naar Johannesburg, echt heel lief van je!!
 
Zodra ik weet waar “mijn”donatiegeld aan besteed word laat ik jullie dat weten.
 
Zoals jullie weten of kunnen lezen heb ik met pijn in mijn hart afscheid genomen. Ik hoop dat dit wel de eerste keer, maar zeker niet de laatste keer is geweest dat ik dit werk kon doen. Dit is echt helemaal mijn ding en kijk met heel veel liefde terug  op deze reis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Veel liefs José 

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Aad & Frans van den Dool

Lieve José:

Bedankt voor al die boeiende verhalen! We hebben ze met veel belangstelling gelezen en ons bevestigd in het zeer bijzondere van de keuze die je maakte toen je besloot aan dit project mee te doen. Heel waardevol allemaal! Geniet straks van een fijne vakantie met je gezin en voel je gesterkt door de veelheid aan goede herinneringen die je mee naar huis mocht nemen!
Liefs,

Aad & Frans

Annemarie

Haj José,
We hebben al wat bijgepraat en het gewone 'werk'leven is weer begonnen.
Wel snel hè, dat was even wennen voor je.
Ik heb je afscheidboek bewonderd, ontroerende woorden, foto's, tekeningen en verhalen!
En dan nog zo'n prachtig slot verhaal.
Dat doet me realiseren hoe zeer het nog leeft bij jou. Koester deze ervaring! Wie weet ga ik je voorbeeld nog eens volgen!
xx Annemarie

heidi molenaar

Bedankt dat je dit alles met ons wilde delen! Heel bijzonder!

Liefs, Heidi

Jos

Hallo José,
Fijn dat je weer behouden thuis bent gekomen. Je berichten zijn heel indrukwekkend, het toont maar weer aan hoe oneerlijk het vaak verdeeld is in het leven. Zo ga je nog meer beseffen wat belangrijk is en hoe goed we het hebben.
Deze ervaringen zul je de rest van je leven niet meer vergeten en waarschijnlijk heb je een aantal mensen in Zuid-Afrika ook iets gegeven waar ze nog lang met een fijn gevoel aan zullen terugdenken en daar mag je heel trots op zijn!
Groetjes,
Jos

Jos

Hallo José,
Fijn dat je weer behouden thuis bent gekomen. Je berichten zijn heel indrukwekkend, het toont maar weer aan hoe oneerlijk het vaak verdeeld is in het leven. Zo ga je nog meer beseffen wat belangrijk is en hoe goed we het hebben.
Deze ervaringen zul je de rest van je leven niet meer vergeten en waarschijnlijk heb je een aantal mensen in Zuid-Afrika ook iets gegeven waar ze nog lang met een fijn gevoel aan zullen terugdenken en daar mag je heel trots op zijn!
Groetjes,
Jos

Jos

Hallo José,
Fijn dat je weer behouden thuis bent gekomen. Je berichten zijn heel indrukwekkend, het toont maar weer aan hoe oneerlijk het vaak verdeeld is in het leven. Zo ga je nog meer beseffen wat belangrijk is en hoe goed we het hebben.
Deze ervaringen zul je de rest van je leven niet meer vergeten en waarschijnlijk heb je een aantal mensen in Zuid-Afrika ook iets gegeven waar ze nog lang met een fijn gevoel aan zullen terugdenken en daar mag je heel trots op zijn!
Groetjes,
Jos

Francis

Hoi lieve Jose!

Met een brok in mijn keel lees ik jou verhaal! Zat al te wachten op je laatste verslag... Voor mij zijn er nu nog 2 weken hier bij Mother of Peace en ik zie nu ook al tegen het afscheid nemen op. Tot nu toe heb ik daar eigenlijk niet zo veel over nagedacht.

Wat een mooie foto zeg van Amahle! Ik ga binnenkort wat fotos laten uitprinten en aan Lorainne geven. Ik zal die van jou daar ook bij doen, met een dikke kus van jou. Lorainne heeft namelijk zelf helemaal geen foto van haar. Volgende week zal de begravenis waarschijnlijk zijn van haar, hier bij MoP. Daar zie ik wel tegen op! Maar ook dat hoort erbij.

Nou Jose, je moet weten dat je naam hier nog elke dag valt. We zijn je nog niet vergeten! Jij hebt ook een speciaal plaatsje in mijn hart! Je bent een geweldig persoon en ik ben blij dat ik je heb mogen ontmoeten!
Ik wens je het allerbeste! Als ik over ruim 3 maanden terug ben in Nederland spreken we snel wat af he!

Heel veel liefs en een dikke kus van Francis

Anouschka

Brok in mijn keel!!!!!
Mooi.
Bijzonder.
Uniek.
Prachtige mensen!
Amahle rust zacht.
Fijn om dit te hebben mogen lezen José.........

jos

Zoals je de kinderen gekoesterd hebt,koester je je herinneringen. Enerverende, mooie en intense tijd! Succes met de draad hier weer oppakken,zal niet altijd makkelijk zijn. Groet Jos.

joke

He Jose,
ik ben de moeder van Francis en ik weet dat ze jou erg mist nu in Afrika. Ik vind het geweldig dat jullie zulke goede vriendinnen voor elkaar geworden zijn daar, het gaf mij een gerust gevoel, want je maakt je toch altijd ongerust hoe het allemaal gaat, ze schrijft zo blij en optimistisch maar je weet niet altijd wat in haar hartje omgaat. Bedankt namens mij voor jouw vriendschap en steun, wat geweldig dat je deze reis hebt gemaakt!!!
het ga je heel goed in de toekomst!
Joke

mieke

Hoi José,

Ik heb net je verhaal gelezen. Een mooi slot van je reis naar Afrika. Ik kan me voorstellen dat je de mensen daar mist. je neemt ze mee in je hart, schreeft je. José bedankt voor je verhalen en succes met wennen aan het gewone leven (waar mensen zich wel eens druk maken om kleine dingen)hier.

groet,

Mieke

joke stevers

He Jose!
Ik las dat je van mij graag wilde weten wanneer Fran weer terugkomt.
Dat is dinsdag 26 oktober!!!
Wat geweldig he, wat zij allemaal meemaakt! Ik mis haar natuurlijk heel erg en Jacco begint het nu ook al moeilijker te krijgen maar daarentegen ben ik zo blij dat ze dit doet voor haarzelf en haar ontwikkeling.
Ik ben zo benieuwd ook hoe zij terugkomt en of zij daadwerkelijk haar leven kan veranderen op de manier zoals zij het wil. Ik ben heel bang dat ze terugvalt in het oude, dat zou zo verkeerd zijn! Ik weet dat ze met jou heel goed kon praten en dat jullie elkaar heel goed aanvoelden en ook wel een beetje op elkaar lijjken qua karakter als ik het goed begrepen heb.
Wat fijn dat ze jou heeft leren kennen, ik hoop echt dat jullie contact zullen houden.
Mijn e-mail adres is e.stevers@quicknet.nl
Ik zou graag ook eens wat van je horen als jij daar tenminste zin in hebt.
Hartelijke groet,
Joke

Mirella Sterrenburg-van Nielen

Hoi José,
Ik las vorige week het artikel over jouw avontuur in de krant. En hoewel jij mij vroeger "het meisje dat altijd lacht" noemde, was ik nu tot tranen geroerd (ws ook deels door de zwangerschapshormonen).
Ik voel nl zelf ook een grote affiniteit met OS in Afrika, maar het is enorm moeilijk om in NL een baan daarin te vinden en mijn leven is momenteel niet zo ingericht dat ik een dergelijk avontuur aan kan/wil gaan. Juist daarom voelde ik me zeer geinspireerd door jouw verhaal, over hoe ik daar op een later tijdstip wellicht ook invulling aan zou kunnen geven.
Ik hoop je as seizoen in de Meent nog eens tegen te komen om je verhalen live te horen.
Met een lieve groet,
Mirella

Nellie Verlaan -Pons

Hoi José,

Van m'n moeder krijg ik altijd alle lekstreken maar nu zat er een omgeslagen blad van de Postiljon bij.Ik herkende je niet meteen op de foto maar ik wist wel dat je nu Donatz heet dus meteen op internet je site bezocht.
Aangrijpend,indrukwekkend, ontroerend en wat zal je dankbaar zijn dat je dit heb mogen doen.
Ik hoop voor je dat je het voor elkaar krijgt nog een keer te gaan en wie weet met man en kinderen.

groetjes van je oude klasgenoot van de lagere school

Nellie Verlaan - Pons

ArleneHeacy

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170721

FlossieWeigh

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170725

Carolynlut

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708

Carolynlut

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708

Carolynlut

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


XRumer201708

Carolynlut

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

Carolynlut

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708

LeeannReeli

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


XRumer201708c

LeeannReeli

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708c

Dol11larRiz

<a href=http://rrr.regiongsm.ru/33>
<img>http://rrr.regiongsm.ru/32 </img>
</a>
??????????????? ? ?????????????? ? ?????????? ? ?.??????. ??????? ?????? ??????? ?? ??????????????? ? ????????????? ????. ????? ? ????

?????????... ???????????????-?????????.?? ... +7 861 241 2345
___________________________
??????????????? ???????????
??????????????? ?????? ???????
?????????? ???? ???????????????
??????????????? ? ????????
????? ??????????????? ????

MaryaReeli

http://xrumersale.site/

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


http://salexrumer.site/
XRumer201708yy

MaryaReeli

http://xrumersale.site/

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


http://salexrumer.site/
XRumer201708yy

MaryaReeli

http://salexrumer.site/

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


http://salexrumer.site/
XRumer201708yy

MaryaReeli

http://xrumersale.site/

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


http://xrumersale.site/
XRumer201708yy

MaryaReeli

http://salexrumer.site/

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


http://xrumersale.site/
XRumer201708yy

bsolution

Order pills online http://www.brandssolution.co.uk/uploads/160_120/pharmacy/metozolv.html find generic.

Georgejaw

<a href=http://cyril-leytsihovich.ml/>????? ??? ??????, ??????? ????????? ??? ????????? ??????</a>

Avito321mn

<b>????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%</b> | <b>????????? @a1garant</b>

<b>??????????? ???, ??????? ??????!</b>

?????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ????? ???????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

<b>???????? ?? ????. ????? ?????.</b>

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: <b>50% ?? ??????? ?? ????????.</b>
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ?????????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!

<b>????????: </b>

<b>?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!!</b> ?????? ????? ?? ??????...

???? ??????????????!

<b>?????? ?? ??????? ?????</b>
________

????? ??????? ?? ?????? ???????? ?? ?????
????? ?? ? ????? ??????? ??????
??? ????????? ?????? ? ????? ?? ?????
??? ??????? ???????????? ?? ????? ??? ??????
?????? ??????? ??????? ?? ??????????? ???? ???????? ? ?????? ?? ?????

AlysonRph

http://eoszust.pl/oszustwa-internetowe-komputerowe/rxcentre24-com/

NicholasS

@3Qscwa
http://bgs-1954.de/forum/viewtopic.php?f=10&t=176351&p=541989
http://forum.vest.pl/viewtopic.php?f=2&t=345794&p=738011
http://sacramentostreetlife.com/viewtopic.php?f=12&t=500879&p=1116337
http://adrianomassi.com/viewtopic.php?f=9&t=996260&p=1771831

AlysonOck

http://www.monstergames.in.th/profile/pattate2976

bibliotok

???? http://bibliotecaistoreco.com/new/ ???

siteserou

???? http://siteservisleri.com/ ???

agrohimzhf

??????????? ??? ???? ? ???????!
??????????? ?????????– ????????, ??????? ?????????????? ??????? ?????????????. ??? ??????????? ???????????? ? ???????? ?????????, ??? ??? ???????? ????? ??????????, ??? ????????????, ???? ??????? ????????????? ??????, ? ????? ??????? ?????? ????????. ????? ?? ??????? ??????? ? ??????? ????????????????.
1)[url=http://agro-himiya.by]????????? ??????? ?????? ? ?????? [/url] - ??????????? ????????? ?????? ? ?????? ????? ??????????? ? ??????? 20 ?????, ???? c ??????????? ?????????.??????? ? ???, ?? ?????? ???????? ?????, ??? ?????, ??? ? ? ???????. ??????? ?????????? ?????? ??????????????? ?????? ? ?????? ??????????????? ???????? ?????? ????? ????.
2)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ?????? ?????[/url] - ?? ?????????? ??? ?????????? ?????? ??????????? ?????????, ??????????? ????????? ???????? ??????????? ???????? ????? ?????????. ???? ?????????? ????? ? ????? ????????????????? ????????????, ????????? ????? ?????????? ??????? ? ?????? ?????, ? ?? ?????? ???? ??????????? ??????? ??? ??? ????????? ? ????????? ??????? ?????- ? ??????????????.
3)[url=http://agro-himiya.by]?????????????? ????????? ??????[/url] - ?????? ????? ???????? ?????????? ??????????? ????????? ?? ????????? ????? ???? ? ?????? ????? ????? ??????????? ? ???????? ????????????. ?? ?????? ???????????? ???? ????????? ?? ?????? ? ????? ??????? ?????????????? ? ???????? ???????? ?????, ?? ? ??? ??????????????? ????????????? ???????, ?????? ???????.
4)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ? ????????[/url] - ?? ????????? ? ???, ????? ??????????????? ???? ?????? ??? ???????? ??????. ? ???? ??? ???????? ??????? ???????? ?????, ??????? ??? ??????? ?????????, ???? ???????. ????? ????, ?? ??????? ????? ?????????? ? ????? ??????????????? ?? ???????? ?????? ??????.
?? ????? ???? ??? ?????? ? ??? ?? ????? [url=http://agro-himiya.by]??????? ??????[/url]
????????!
http://arabchise.net/users/agrohimrgr
http://leonidze-magnati.ge/user/agrohimcoh/
http://avarkom34.ru/user/agrohimpog/
http://forum.aatown.ru/memberlist.php?mode=viewprofile&u=5937
http://banksdm.com/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=1905

Patriotubg

??????????? ??? ????????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://trinitynetworks.org/fluxbb/profile.php?id=1947118
http://muztusovka.ru/index/8-12043
http://www.dmgcworld.com/index.php?subaction=userinfo&user=Patriotgzx
http://l2edit.ru/index/8-98515
http://brahma-yoga.ru/phpbb/phpBB3/memberlist.php?mode=viewprofile&u=91464

snegirommh

?????? ???? ???????[url=http://www.steklodel.by]![/url]
???? ????? ?????????? ????? 10 ??? ???????? ??????? ?? ?????? ? ?????? ??????.??? ???????? ???? ???????? ,??????? ?? ????? ?????????? ???:
1)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ?????[/url] –??? ?????????,?????????? ????? ? ??????? ??????. ?????????? ????? ??????????? ? ????????? ????????? ?????????. ???????????? ??????? ??? ? ?????????? ???????? ?????? ?? ?????? ???????? ? ?????? ?????????.
2)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ????????[/url]-????? ??? ???????? ?? ?????????,???????? ? ????????. ?????????? ???????? ??????????? ?? ??? ???????, ??? ??? ?? ?????? ???????? ??????? ????? ?? ???????? ?????????, ?? ? ????????? ????????? ?? ????? ??????.
3)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ???????????[/url] –??? ???????? ? ???? ??????? ???????????,??????????? ??? ??????,??????? ??????????? ? ??????????? ? ????????. ?????????? ??????????? ?????????? ???????????? ?????? ??????????? ??????, ???????? ???????, ??????????????? ? ?????????? ??????????. ??????????? ?? ?????? ??????? ???????????? ?????????? ????? ??????????.
4)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ????????[/url] -?????????? ???????? ? ?????????? ?????????? ?? ??????, ? ????? ?????????? ???????? ? ??????? ????? — ??? ??????????, ??????????? ???????, ??? ??? ??????? ? ??????????????? ???????, ??? ? ??? ??? ??? ??????? ?????.
http://almalaz.org/member.php?u=288133
http://ovcomrdi.cz/forums/users/snegiroqzw/
http://izgotovlenie-vivesok.ru/user/kapriolbjm/
http://pohozhie-programmy.ru/user/snegirotiu/
http://pohozhie-programmy.ru/user/kapriolgsf/

Bogdangty

?????? ???? ? ???????[url=https://stekloelit.by]![/url]
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=https://stekloelit.by]???????????? ?????????? ?????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????????? ???????????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????? ?? ??????????? ??????[/url],[url=https://stekloelit.by]?????????? ????? ? ???[/url] ? [url=https://stekloelit.by]?????????? ?????????? ?? ??????[/url],? ?????[url=https://stekloelit.by]?????????? ????????[/url] ? [url=https://stekloelit.by]??????????? ???????????[/url]
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=https://stekloelit.by]?????[/url]
http://mega-xxx.net/user/Bogdanswk/
http://montazh.ua/user/Bogdanbvr/
http://vnsharing.site/forum/member.php?u=418612
http://vesti24.com.ua/user/Bogdanwin/
http://novanews.com.ua/user/Bogdangxi/

Patriotxvh

??????? ??????? ????? ??????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://www.sherbakul-crb.ru/index/8-528
http://filmux.eu/user/Patriotupv/
http://kone-ceskyraj.7u.cz/profile.php?lookup=38567
http://ps4mod.net/forum/member.php/50828-Patriotngl
http://nyadesu.ru/index.php?members/patriotbik.708/

Bogdanrkg

??????? ??????? ????? ???? ? ???????[url=https://stekloelit.by]![/url]
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=https://stekloelit.by]???????????? ?????????? ?????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????????? ???????????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????? ?? ??????????? ??????[/url],[url=https://stekloelit.by]?????????? ????? ? ???[/url] ? [url=https://stekloelit.by]?????????? ?????????? ?? ??????[/url],? ?????[url=https://stekloelit.by]?????????? ????????[/url] ? [url=https://stekloelit.by]??????????? ???????????[/url]
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=https://stekloelit.by]?????[/url]
http://test1.donntu.org/user/Mihaelyig/
http://toshigrace.com/home.php?mod=space&uid=122807
http://ecomedik.ru/user/Bogdanomp/
http://sch2.ihb.by/user/Bogdanxjj/
http://kuohsar-salmas.ir/index.php?subaction=userinfo&user=Polinahab

BtiKRD23mow

??????????? ?????? ? ??????????? ????? ? ?. ?????????? ? ?. ???????.
??????? ?????? ??????? ?? ??? ?????????????? ????. ??? ????.
--------------------------------
[url=http://bit.ly/2rK4Ofc#t7501M8MBd]??? ?? ???????????? 16 ????????? ????[/url]
[url=https://goo.gl/B8eSZm#956T62V7xC]????????? ??? ???????[/url]

agrohimrhs

??????? ??????? ????? ???????!
??????????? ?????????– ????????, ??????? ?????????????? ??????? ?????????????. ??? ??????????? ???????????? ? ???????? ?????????, ??? ??? ???????? ????? ??????????, ??? ????????????, ???? ??????? ????????????? ??????, ? ????? ??????? ?????? ????????. ????? ?? ??????? ??????? ? ??????? ????????????????.
1)[url=http://agro-himiya.by]????????? ??????? ?????? ? ?????? [/url] - ??????????? ????????? ?????? ? ?????? ????? ??????????? ? ??????? 20 ?????, ???? c ??????????? ?????????.??????? ? ???, ?? ?????? ???????? ?????, ??? ?????, ??? ? ? ???????. ??????? ?????????? ?????? ??????????????? ?????? ? ?????? ??????????????? ???????? ?????? ????? ????.
2)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ?????? ?????[/url] - ?? ?????????? ??? ?????????? ?????? ??????????? ?????????, ??????????? ????????? ???????? ??????????? ???????? ????? ?????????. ???? ?????????? ????? ? ????? ????????????????? ????????????, ????????? ????? ?????????? ??????? ? ?????? ?????, ? ?? ?????? ???? ??????????? ??????? ??? ??? ????????? ? ????????? ??????? ?????- ? ??????????????.
3)[url=http://agro-himiya.by]?????????????? ????????? ??????[/url] - ?????? ????? ???????? ?????????? ??????????? ????????? ?? ????????? ????? ???? ? ?????? ????? ????? ??????????? ? ???????? ????????????. ?? ?????? ???????????? ???? ????????? ?? ?????? ? ????? ??????? ?????????????? ? ???????? ???????? ?????, ?? ? ??? ??????????????? ????????????? ???????, ?????? ???????.
4)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ? ????????[/url] - ?? ????????? ? ???, ????? ??????????????? ???? ?????? ??? ???????? ??????. ? ???? ??? ???????? ??????? ???????? ?????, ??????? ??? ??????? ?????????, ???? ???????. ????? ????, ?? ??????? ????? ?????????? ? ????? ??????????????? ?? ???????? ?????? ??????.
??? ????? ??????? ?????? ? ??? ?? ???????? ??????? [url=http://agro-himiya.by]??????? ??????[/url]
?? ???? ???? ??? ???? ????!
http://apk-droid.com/user/agrohimrzo/
http://ecomedik.ru/user/agrohimnka/
http://bbs.hear.99.com/member.php?u=544906
http://favcrav.com/users/agrohimwgo
http://allgamers.bl.ee/index.php?subaction=userinfo&user=agrohimqlz

agrohimrfk

??????? ??????? ????? ???? ? ???????!
??????????? ?????????– ????????, ??????? ?????????????? ??????? ?????????????. ??? ??????????? ???????????? ? ???????? ?????????, ??? ??? ???????? ????? ??????????, ??? ????????????, ???? ??????? ????????????? ??????, ? ????? ??????? ?????? ????????. ????? ?? ??????? ??????? ? ??????? ????????????????.
1)[url=http://agro-himiya.by]????????? ??????? ?????? ? ?????? [/url] - ??????????? ????????? ?????? ? ?????? ????? ??????????? ? ??????? 20 ?????, ???? c ??????????? ?????????.??????? ? ???, ?? ?????? ???????? ?????, ??? ?????, ??? ? ? ???????. ??????? ?????????? ?????? ??????????????? ?????? ? ?????? ??????????????? ???????? ?????? ????? ????.
2)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ?????? ?????[/url] - ?? ?????????? ??? ?????????? ?????? ??????????? ?????????, ??????????? ????????? ???????? ??????????? ???????? ????? ?????????. ???? ?????????? ????? ? ????? ????????????????? ????????????, ????????? ????? ?????????? ??????? ? ?????? ?????, ? ?? ?????? ???? ??????????? ??????? ??? ??? ????????? ? ????????? ??????? ?????- ? ??????????????.
3)[url=http://agro-himiya.by]?????????????? ????????? ??????[/url] - ?????? ????? ???????? ?????????? ??????????? ????????? ?? ????????? ????? ???? ? ?????? ????? ????? ??????????? ? ???????? ????????????. ?? ?????? ???????????? ???? ????????? ?? ?????? ? ????? ??????? ?????????????? ? ???????? ???????? ?????, ?? ? ??? ??????????????? ????????????? ???????, ?????? ???????.
4)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ? ????????[/url] - ?? ????????? ? ???, ????? ??????????????? ???? ?????? ??? ???????? ??????. ? ???? ??? ???????? ??????? ???????? ?????, ??????? ??? ??????? ?????????, ???? ???????. ????? ????, ?? ??????? ????? ?????????? ? ????? ??????????????? ?? ???????? ?????? ??????.
??? ????? ??????? ?????? ? ??? ?? ???????? ??????? [url=http://agro-himiya.by]??????? ??????[/url]
?? ???? ???? ??? ???? ????!
http://in-penek.zz.mu/user/agrohimuli/
http://forum.machmoum.com/index.php?action=profile;u=131833
http://kachtank.ru/user/agrohimgdn/
http://dinskaya.ru/stanica/profile.php?lookup=4448
http://pkfso.ru/user/agrohimtbr/

agrohimnrs

??????? ??????? ????? ????????!
??????????? ?????????– ????????, ??????? ?????????????? ??????? ?????????????. ??? ??????????? ???????????? ? ???????? ?????????, ??? ??? ???????? ????? ??????????, ??? ????????????, ???? ??????? ????????????? ??????, ? ????? ??????? ?????? ????????. ????? ?? ??????? ??????? ? ??????? ????????????????.
1)[url=http://agro-himiya.by]????????? ??????? ?????? ? ?????? [/url] - ??????????? ????????? ?????? ? ?????? ????? ??????????? ? ??????? 20 ?????, ???? c ??????????? ?????????.??????? ? ???, ?? ?????? ???????? ?????, ??? ?????, ??? ? ? ???????. ??????? ?????????? ?????? ??????????????? ?????? ? ?????? ??????????????? ???????? ?????? ????? ????.
2)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ?????? ?????[/url] - ?? ?????????? ??? ?????????? ?????? ??????????? ?????????, ??????????? ????????? ???????? ??????????? ???????? ????? ?????????. ???? ?????????? ????? ? ????? ????????????????? ????????????, ????????? ????? ?????????? ??????? ? ?????? ?????, ? ?? ?????? ???? ??????????? ??????? ??? ??? ????????? ? ????????? ??????? ?????- ? ??????????????.
3)[url=http://agro-himiya.by]?????????????? ????????? ??????[/url] - ?????? ????? ???????? ?????????? ??????????? ????????? ?? ????????? ????? ???? ? ?????? ????? ????? ??????????? ? ???????? ????????????. ?? ?????? ???????????? ???? ????????? ?? ?????? ? ????? ??????? ?????????????? ? ???????? ???????? ?????, ?? ? ??? ??????????????? ????????????? ???????, ?????? ???????.
4)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ? ????????[/url] - ?? ????????? ? ???, ????? ??????????????? ???? ?????? ??? ???????? ??????. ? ???? ??? ???????? ??????? ???????? ?????, ??????? ??? ??????? ?????????, ???? ???????. ????? ????, ?? ??????? ????? ?????????? ? ????? ??????????????? ?? ???????? ?????? ??????.
??? ????? ??????? ?????? ? ??? ?? ?????????? [url=http://agro-himiya.by]??????? ??????[/url]
?? ???? ???? ??? ???? ????!
http://www.zxgr5.com/home.php?mod=space&uid=261694
http://rural-eng.com/vb/member.php?9468-agrohimliq
http://www.photovore.fr/forum/profile.php?id=2023487
http://www.wakfucenter.aaf.pl/forum/../profile.php?lookup=234
http://malishichki.ru/user/agrohimxlm/

Patriotozi

?????? ???????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://www.pygz888.com/home.php?mod=space&uid=1138852
http://easyway.kiev.ua/user/Patriotnnd/
http://rw-service.pe.hu/user/Patriotfol/
http://kvn.org.ua/forum/members/109101-patriotxbp.html
http://bbs27.hcwang.cn/home.php?mod=space&uid=2562486&do=profile&from=space

Patriotdqt

?????? ???? ???? ? ???????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://for-gdz.ru/index/8-8293
http://josefvstalin.com/members/barbertosyandexta3413.32733/
http://forum.pesobit.net/index.php?action=profile;u=8917
http://escada.hol.es/user/Patriotwma/
http://www.1c8x.ru/index/8-33000

Patriotqgn

?????? ???? ????????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://fb2.kz/user/Patriothps/
http://xn--80ajahdehrnqkb4a1d.xn--p1ai/index/8-15261
http://premyera.com/user/Patriotgtw/
http://warforukraine.com/user/Patriotgev/
http://vkmovie.ru/index/8-20108

Patriotjym

?????? ????????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://76.alschool.kz/user/Patriotdkv/
http://xn----itbakbcal7atoefi0cw1h.xn--p1ai/eroforum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=4876
http://alliance-techno.ru/user/Patriotbzx/
http://bbs.hear.99.com/member.php?u=617446
http://www.l2zenith.com/forum/index.php?action=profile;u=3383

Blago93Er

????????? ?????? ?? ???????? ??????? ????????? ???????? ?????????? ?? ????????????? ?????????? ???????? ? ????? ?????????????? ? ???????????? ????????.

??????? ?????? ????? ? ??????????

?????? ? ??????? ???????? ?? ????????, ???????? ? ?????? ????? ?????????. ???????? ??????? ????????, ????????????? ???????? ?????? ? ??????????. ????????????? ? ???????? ?????????????.

?????????????? ?????????????? ????????????? ???????????? ????????? ???????, ??????????? ?????????? ????????? ???????? ? ??????????? ????????, ????????? ???????? ? ??????? ??????? ??????. ???????? ?????.

??????????????? ??? ????????? ??????????
??????????????? ??? ????????? ??????????
??????? ?????????????????????, ?????????? ????? "???? ? ????", ? ??? ?? ????????? ????????? ? ????????????? ??????????.
?????????? ???????? ?? ??????, ??????????? ????, ???????? ???? ??????????? ?????????? ??? ????????.
???????????????, ????????? ????????, ??????????????? ??????, ???????? ????? ????????? ???? ??????, ??????????, ???????? ????????

____________________________________
?????? ?? ??????????????? ? ??????????
??????????????? ?????????? ?????? ????????
????????? ??????????????? ???????? ?????????? ?

----------------------
http://???????????????-?????????.??/

Servicecow

???????????? ???? ? ???????[url=http://vika-service.by/]![/url]
???? ??????? ?????????? ????? 10 ??? ???????? ? ????????????? ?????????? ? ?????? ??????.???????? ??????????? ? ???? ????? ????????????:

1)[url=http://vika-service.by/]???????? ? ?????????????? ??????????[/url]

2)[url=http://vika-service.by/]?????? ? ?????? ??????????[/url]

3)[url=http://vika-service.by/]?????? ? ????????? ??????????? ? ?????????[/url]

4)[url=http://vika-service.by/]SEO ??????????? ??????[/url]

5)[url=http://vika-service.by/]?????????? ??????[/url]
?????? ???? ?????? ???!? ?????????,??? ??????????? ????????.

http://news-vlad.ru/user/Serviceinb/
http://fisnyak.ru/index/8-66737
http://forum.pandora-install.ru/profile.php?id=710
http://online-soft.net/user/Servicenwo/
http://angmama.ru/index/8-17720

Servicexcr

??????????? ??? ???? ? ???????[url=http://vika-service.by/]![/url]
???? ???????? ?????????? ????? 10 ??? ???????? ? ????????????? ?????????? ? ?????? ??????.???????? ??????????? ? ???? ????? ????????????:

1)[url=http://vika-service.by/]???????? ? ?????????????? ??????????[/url]

2)[url=http://vika-service.by/]?????? ? ?????? ??????????[/url]

3)[url=http://vika-service.by/]?????? ? ????????? ??????????? ? ?????????[/url]

4)[url=http://vika-service.by/]SEO ??????????? ??????[/url]

5)[url=http://vika-service.by/]?????????? ??????[/url]
?????? ???? ?????? ???!? ?????????,??? ??????????? ????????.

http://vw88yes.com/forum/profile.php?id=42590
http://forum.hendigo.ru/member/677-servicepzn
http://gokucoin.com/index.php?action=profile;u=114870
http://www.serduykova.by/index/8-11800
http://nhl-09.unas.cz/profile.php?lookup=14987

Serviceprh

???????????? ????????[url=http://vika-service.by/]![/url]
???? ??????????? ?????????? ????? 10 ??? ???????? ? ????????????? ?????????? ? ?????? ??????.???????? ??????????? ? ???? ????? ????????????:

1)[url=http://vika-service.by/]???????? ? ?????????????? ??????????[/url]

2)[url=http://vika-service.by/]?????? ? ?????? ??????????[/url]

3)[url=http://vika-service.by/]?????? ? ????????? ??????????? ? ?????????[/url]

4)[url=http://vika-service.by/]SEO ??????????? ??????[/url]

5)[url=http://vika-service.by/]?????????? ??????[/url]
?????? ???? ?????? ???!? ?????????,??? ??????????? ????????.

http://narkologiya.kz/user/Servicenld/
http://om-104.com.ua/user/Serviceszj/
http://hexen-game.ru/index/8-39381
http://www.forum.hertz-audio.com.ua/memberlist.php?mode=viewprofile&u=114875
http://www.mosaictheories.com/forum/index.php?action=profile;u=1496951

Servicefsa

?????? ????????[url=http://vika-service.by/]![/url]
???? ??????? ?????????? ????? 10 ??? ???????? ? ????????????? ?????????? ? ?????? ??????.???????? ??????????? ? ???? ????? ????????????:

1)[url=http://vika-service.by/]???????? ? ?????????????? ??????????[/url]

2)[url=http://vika-service.by/]?????? ? ?????? ??????????[/url]

3)[url=http://vika-service.by/]?????? ? ????????? ??????????? ? ?????????[/url]

4)[url=http://vika-service.by/]SEO ??????????? ??????[/url]

5)[url=http://vika-service.by/]?????????? ??????[/url]
?????? ???? ?????? ???!? ?????????,??? ??????????? ????????.

http://narkologiya.kz/user/steklodelcmk/
http://www.vtestdrive.ru/index/8-44464
http://www.minfin.orb.ru/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=17268
http://mycg.ru/index/8-23466
http://deadwalking.ru/index/8-22578

Servicefip

???????????? ???? ? ???????[url=http://vika-service.by/]![/url]
???? ????? ?????????? ????? 10 ??? ???????? ? ????????????? ?????????? ? ?????? ??????.???????? ??????????? ? ???? ????? ????????????:

1)[url=http://vika-service.by/]???????? ? ?????????????? ??????????[/url]

2)[url=http://vika-service.by/]?????? ? ?????? ??????????[/url]

3)[url=http://vika-service.by/]?????? ? ????????? ??????????? ? ?????????[/url]

4)[url=http://vika-service.by/]SEO ??????????? ??????[/url]

5)[url=http://vika-service.by/]?????????? ??????[/url]
?????? ???? ?????? ???!? ?????????,??? ??????????? ????????.

http://chimatamusic.net/db/profile.php?mode=viewprofile&u=6249
http://upory.ru/index/8-27749
http://www.3dtotal.ru/forum/member.php?u=69563
http://xn--80alxbfo0f.xn--p1ai/user/Serviceufz/
http://www.adopt-help.ru/index/8-16890

Servicelkr

??????? ??????? ????? ???? ? ???????[url=http://vika-service.by/]![/url]
???? ??????? ?????????? ????? 10 ??? ???????? ? ????????????? ?????????? ? ?????? ??????.???????? ??????????? ? ???? ????? ????????????:

1)[url=http://vika-service.by/]???????? ? ?????????????? ??????????[/url]

2)[url=http://vika-service.by/]?????? ? ?????? ??????????[/url]

3)[url=http://vika-service.by/]?????? ? ????????? ??????????? ? ?????????[/url]

4)[url=http://vika-service.by/]SEO ??????????? ??????[/url]

5)[url=http://vika-service.by/]?????????? ??????[/url]
?????? ???? ?????? ???!? ?????????,??? ??????????? ????????.

http://anime-clan.ru/index/8-48978
http://nifnif.info/user/Serviceept/
http://mywomanhealth.ru/user/Warriormqk/
http://www.lesenka24.ru/index/8-12491
http://animetyt.ru/index/8-55781

exethCifs

?? ?? ?? ?????....

---
??? ???????? ???? ???????? ??? ??? ?????? fifa 15 ??????? ??????? ???????, ??????? fifa 15 ?? ?? ????? ??????? ??? [url=http://15fifa.ru/skachat-kljuchi-fifa-15/33-skachat-fifa-15-crack-kryak-tabletka-klyuch-besplatno.html]fifa 15 ???????? ??????? ???????[/url] fifa 15 ???? ??????? ???????

Karloswzz

?????? ???? ? ???????!
?????????? ?????? ???????? ?????????? ???? ??? ?????? ????? ? ???????????.?????? ????? ????????, ???? ?????????? ? ??????. ?????? «PENKI» ?????? ?????????? ??????? ??? ?????? ???????. [url=https://penki.by/]????????????? ???? ?? ??????[/url],[url=https://penki.by]???????? ????? ?? ????????[/url], [url=https://penki.by]???? ? ??????[/url],[url=https://penki.by]????? ? ??????[/url],[url=https://penki.by]????? ?? ????? ??? ???????? ????[/url],[url=https://penki.by]???? ? ???????? ?? ??????[/url] ? [url=https://penki.by]???? ? ??????[/url]. ??????? ??????? ?????, ??????? ????? ???????? ?????? ????? ??????????.????? ?? ?????? ???????? ? ???? ????? ???????? ?? ??????? «PENKI».??????????? ?????????????? ????, ??, ?????????? ??? ? ?????? ?? ????? ?????????? ???? ?? ??????. ???????? ???? ??????????? ???? ? ????????? ? ????????? ??????????? ??????????? ??????? ???????????? ? ???????? ??????????. ???? ??? ? ??? ? ?????.
?? ???? ???? ??? ???? ????!
http://www.sepulturauo.com/forum/index.php?action=profile;u=25895
http://en.doctormoslemi.ir/user/Karlosmxv/
http://www.certcollection.us/user/Karlosglm/
http://yeniqadin.biz/user/Karlosqhn/
http://xbmcm3u.com/index.php?action=profile;u=51505

garneuMt

????????

---
??? ?? ??????? ??????? ???? ?? fifa 15, ??????? fifa 15 xbox 360 lt 3.0 ??? [url=http://15fifa.ru/raznoe-fifa-15/32-zvuk-fifa-15-mezhdunarodnye-kommentatory-skachat.html]??????? ?????????? ??????????? ??? fifa 15[/url] ??????? ???? ???? 15 ?? ?? ?????????

LatonyaWaype

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve almost any anti-bot captcha.
Captcha Bypass Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

Jose Donatz

Name: Jose Donatz
Leeftijd: 52

Was vrijwilliger bij Mother of Peace van 16 jul 2012 tot 10 aug 2012

Was vrijwilliger bij Mother of Peace van 24 mei 2010 tot 19 jun 2010

Over mij:

Ik ben José Donatz uit Bergambacht. Ik ben getrouwd en moeder van een zoon van 21 en een dochter van 17 jaar. Ik ga van

Meer...